Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka śmietankowa"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117880
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1495
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117880
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8303
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3086
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2021
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1495
Składniki
Masło stop, przestudź. Biszkopty bardzo drobno pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 min.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Odstaw na 10 minut, aby spęczniała. Śliwki umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki.
Miąższ pokrój na duże cząstki. Serek śmietankowy utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu.
Śmietanę ubij na sztywno. Bitą śmietanę ostrożnie połącz z żelatyną i utartym serkiem. Połowę śliwek rozłóż na spodzie z biszkoptów. Zalej masą śmietankową.
Na wierzchu rozłóż pozostałe śliwki. Piankę wstaw do lodówki, by zastygła. Gotowe ciasto udekoruj.Źródło: Naj