Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka śmietankowa"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39569
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39569
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Masło stop, przestudź. Biszkopty bardzo drobno pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 min.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Odstaw na 10 minut, aby spęczniała. Śliwki umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki.
Miąższ pokrój na duże cząstki. Serek śmietankowy utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu.
Śmietanę ubij na sztywno. Bitą śmietanę ostrożnie połącz z żelatyną i utartym serkiem. Połowę śliwek rozłóż na spodzie z biszkoptów. Zalej masą śmietankową.
Na wierzchu rozłóż pozostałe śliwki. Piankę wstaw do lodówki, by zastygła. Gotowe ciasto udekoruj.Źródło: Naj