Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
" Mąkę wymieszaj z sypkimi produktami, posiekaj z margaryną, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Połowę włóż do zamrażarki, drugą częścią wylep formę. Posyp kaszą manną. Ułóż połówki śliwek.
Ubij białka z cukrem, wymieszaj z kisielem. Wyłóż na śliwki. Posyp startą na tarce jarzynowej resztą ciasta (z zamrażarki). Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Ciasto z makiem i śliwkami. Wspaniałe połączenie!
Porcje 12 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks