Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8065
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8065
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1348
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.
Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj