Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 931
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12779
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 931
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12779
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.
Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj