Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1875
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3561
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 1875
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.
Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj