Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1006
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1006
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.
Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj