Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piegusek na białkach"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16166
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16166
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Masło rozpuść. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Mieszając, dodawaj stopniowo cukier puder, a następnie mąkę z proszkiem i cukier waniliowy. Na koniec domieszaj ostudzone masło.
Wsyp mak i czereśnie, wymieszaj masę łyżką. Przelej ciasto do keksówki wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 60 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj