Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernikowe choinki"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 759
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 759
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1398
Składniki
Miód, olej i cukier podgrzać, cały czas mieszając, aż się połączą. Lekko ostudzić, dodać czekoladę i powoli rozpuścić ją w masie. Następnie dodać orzechy, przyprawy i jajka. Wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Piec ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Z zimnego ciasta wycinać gwiazdki różnej wielkości. Dekorować lukrem i sklejać podgrzaną konfiturą (np. morelową), formując choinki.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium