Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernikowe choinki"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Miód, olej i cukier podgrzać, cały czas mieszając, aż się połączą. Lekko ostudzić, dodać czekoladę i powoli rozpuścić ją w masie. Następnie dodać orzechy, przyprawy i jajka. Wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie dokładnie wymieszać i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Piec ok. 45 minut w temperaturze 180°C. Z zimnego ciasta wycinać gwiazdki różnej wielkości. Dekorować lukrem i sklejać podgrzaną konfiturą (np. morelową), formując choinki.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium