Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i prosty sposób, aby poczuć święta !
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 83
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11632
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 83
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1122
Składniki
W jednej misce połączyć: mąkę, kakao, sodę proszek do pieczenia, cukier oraz przyprawę do piernika, całość lekko wymieszać.
W drugiej misce połączyć produkty płynne: olej, jogurt naturalny oraz jajko, całość delikatnie wymieszać trzepaczką.
Produkty sypkie wsypać do płynnych całość wymieszać łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min.
Śmietankę ubić, w miseczce połączyć cukier puder, fixy oraz barwnik spożywczy, dodać pod koniec ubijania śmietanki. Muffinki wyciągnąć ostudzić i udekorować bitą śmietanką i posypką.