Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pijana stefanka z truskawkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Na dnie blaszki o wymiarach 23x24 cm układam herbatniki.
Mleko zagotowuję z masłem, wydrążoną laską wanilii i cukrem. Wsypuję kaszę, mieszając, gotuję kilka minut, aż kasza zgęstnieje.
Dzielę masę na dwie części, do jednej dodaję umyte, obrane z szypułek, pokrojone w plasterki truskawki. Ciepłą masę wylewam na herbatniki.
Do pozostałej kaszy dodaję likier jajeczny, wylewam na masę truskawkową. Przykrywam drugą warstwą herbatników. Wstawiam do lodówki. Polewam stopioną czekoladą.
Deser jest smaczny i zdrowy (dla dzieci robimy oczywiście bez dodatku likieru) Magdalena Tabaczyk z Barwina z WrocławiaŹródło: Kobieta i życie