Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pijana stefanka z truskawkami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Składniki
Na dnie blaszki o wymiarach 23x24 cm układam herbatniki.
Mleko zagotowuję z masłem, wydrążoną laską wanilii i cukrem. Wsypuję kaszę, mieszając, gotuję kilka minut, aż kasza zgęstnieje.
Dzielę masę na dwie części, do jednej dodaję umyte, obrane z szypułek, pokrojone w plasterki truskawki. Ciepłą masę wylewam na herbatniki.
Do pozostałej kaszy dodaję likier jajeczny, wylewam na masę truskawkową. Przykrywam drugą warstwą herbatników. Wstawiam do lodówki. Polewam stopioną czekoladą.
Deser jest smaczny i zdrowy (dla dzieci robimy oczywiście bez dodatku likieru) Magdalena Tabaczyk z Barwina z WrocławiaŹródło: Kobieta i życie