Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek rozetkowy z wiśniami"
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.
Drożdże pokrusz, dodaj łyżkę cukru i łyżkę mąki, utrzyj. Wlewaj stopniowo letnie mleko, ucierając. Odstaw na 10 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź.
Mąkę przesiej, dodaj sól, margarynę, jajko, resztę cukru z cukrem waniliowym i wyrośnięty zaczyn. Zagnieć. Ciasto przykryj ściereczką, odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na prostokąt, ok. 50 na 30 cm.
Posmaruj konfiturą wiśniową, posyp migdałami. Zwiń wzdłuż dłuższego boku, pokrój na 14 części. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia, ułóż obok siebie kawałki ciasta. Odstaw na 10 min do wyrośnięcia. Ciasto wstaw do rozgrzanego do temp. 220°C piekarnika, piecz 30-40 min.
Lukier: cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny. Polukruj gorące ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie
Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie je...
Odsłon: 20434
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 37
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 152
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 31
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 528
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 37
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 152
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 31
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 528
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.
Drożdże pokrusz, dodaj łyżkę cukru i łyżkę mąki, utrzyj. Wlewaj stopniowo letnie mleko, ucierając. Odstaw na 10 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź.
Mąkę przesiej, dodaj sól, margarynę, jajko, resztę cukru z cukrem waniliowym i wyrośnięty zaczyn. Zagnieć. Ciasto przykryj ściereczką, odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na prostokąt, ok. 50 na 30 cm.
Posmaruj konfiturą wiśniową, posyp migdałami. Zwiń wzdłuż dłuższego boku, pokrój na 14 części. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia, ułóż obok siebie kawałki ciasta. Odstaw na 10 min do wyrośnięcia. Ciasto wstaw do rozgrzanego do temp. 220°C piekarnika, piecz 30-40 min.
Lukier: cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny. Polukruj gorące ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Desery
Błyskawiczne czekoladowe ciasto z rabarbarem. Jedna porcja to za mało
Desery
Sernik Izaura
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Cudowne połączenie bananów z masłem orzechowym. Są tak dobre, że ciężko się o...
Odsłon: 112
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Nie masz pomysłu na szybką, słodką przekąskę do popołudniowej kawy? Nic prost...
Odsłon: 152