Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek rozetkowy z wiśniami"
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 190
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 190
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.
Drożdże pokrusz, dodaj łyżkę cukru i łyżkę mąki, utrzyj. Wlewaj stopniowo letnie mleko, ucierając. Odstaw na 10 min w ciepłe miejsce. Margarynę stop, ostudź.
Mąkę przesiej, dodaj sól, margarynę, jajko, resztę cukru z cukrem waniliowym i wyrośnięty zaczyn. Zagnieć. Ciasto przykryj ściereczką, odstaw na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na prostokąt, ok. 50 na 30 cm.
Posmaruj konfiturą wiśniową, posyp migdałami. Zwiń wzdłuż dłuższego boku, pokrój na 14 części. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia, ułóż obok siebie kawałki ciasta. Odstaw na 10 min do wyrośnięcia. Ciasto wstaw do rozgrzanego do temp. 220°C piekarnika, piecz 30-40 min.
Lukier: cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny. Polukruj gorące ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Małpeczka
Desery
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Małpeczka
Kruchy spód, kokosowa masa, czekolada i banany – ciasto małpeczka jest proste...
Odsłon: 838
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 208