Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek śliwkowy z migdałami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>
Margarynę stop, ostudź. Mąkę, cukier i proszek wymieszaj. Dodaj margarynę, jajka i płatki migdałowe, połącz. Śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki, oprósz mąką. Ułóż w formie, zalej ciastem. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie