Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z kremem i truflami"
Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, k...
Odsłon: 10657
Pieczone kotlety z soczewicy to tania propozycja na przekąskę lub obiad. Możn...
Odsłon: 505
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 20
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 106
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 292
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 20
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 106
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 292
Składniki
Czekoladę grubo posiekaj. Podgrzej śmietanę i powoli rozpuść w niej czekoladę. Odstaw do ostygnięcia na ok. 2 godziny.
Stop połowę masła, wymieszaj je z mąką, połową cukru, solą i cukrem waniliowym. Dodaj żółtko i wymieszaj.
Podgrzej mleko, rozpuść w nim drożdże i pozostały cukier. Dodaj do masy i zagnieć gładkie ciasto. Odstaw na 40 min do wyrośnięcia.
Podziel ciasto na pół i włóż do tortownic, ponacinaj je delikatnie, do nacięć włóż wiórki z pozostałego masła.
Piecz 20 min w temp. 200 st. C. Po przestudzeniu skrop jedną część likierem, rozsmaruj krem czekoladowy i przykryj drugim płatem ciasta. Schłódź w lodówce i udekoruj np.: wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania: 80 minut 439 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Mazurek pistacjowy
Desery
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Desery
Sernik z rodzynkami
Desery
Ciastka baranki
Mazurek pistacjowy
Mazurek pistacjowy, tarta pistacjowa – jak kto woli. Najważniejsze, że ciasto...
Odsłon: 82
Ciasto Wiosna-z kremem , śmietanką i galaretkami-kolorowe, idealne na Wielkanoc
Pyszne, kolorowe ciasto, bardzo orzeźwiające z pysznym kremem na bazie popula...
Odsłon: 504