Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424685
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4685
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424685
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4685
Składniki
1/2 kostki masła utrzyj z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem. Dosyp 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj jogurt. Zagnieć ciasto i wyłóż na natłuszczoną blachę. Posyp pokrojonym rabarbarem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez mniej więcej 15 minut.
Szklankę mąki wymieszaj z 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. 3. Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp je kruszonką i piecz dalej ok. 40 minut.
<strong>12 porcji, pieczenie 55 minut, 342 kcal, ok. 1,50 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia