Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z rabarbarem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117663
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8183
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1874
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1429
Składniki
1/2 kostki masła utrzyj z cukrem pudrem, jajkami i żółtkiem. Dosyp 2 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia i dodaj jogurt. Zagnieć ciasto i wyłóż na natłuszczoną blachę. Posyp pokrojonym rabarbarem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez mniej więcej 15 minut.
Szklankę mąki wymieszaj z 1/2 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. 3. Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp je kruszonką i piecz dalej ok. 40 minut.
<strong>12 porcji, pieczenie 55 minut, 342 kcal, ok. 1,50 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia