Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki miodowe ze świeżymi jabłkami"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Jajka ubij na parze z cukrem. Dodaj miód, masło, wymieszaj i wystudź. Mąkę oraz śmietanę zmiksuj z sodą.
Ciasto owiń i wstaw do lodówki. Podziel je na 3 części, rozwałkuj każdą na wielkość formy i ponakłuwaj.
Placki piecz w piekarniku przez 15 minut.
Jabłka usmaż z dodatkiem cukru.Wsyp galaretki i wymieszaj.
Placki przełóż ciepłymi jabłkami. Posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis nadesłał: Łukasz Wójcik</strong>Źródło: Kurier TV