Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z bananem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
20 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 5 porcji
Borówki płuczę, odsączam. Masło topię i studzę. Banana obieram, kroję w półplasterki. Mąkę przesiewam do miski, po czym wsypuję proszek do pieczenia, cukier puder i sól. W drugim naczyniu łączę jajko z mlekiem i roztopionym masłem.
Płynne wlewam do suchych, dokładnie mieszam. Do ciasta dokładam borówki oraz kawałki banana i delikatnie łączę. Na patelni rozgrzewam olej. Za pomocą łyżki nakładam porcje ciasta.
Placki smażę z obu stron na złoty kolor. Gotowe przekładam na talerz. Podaję polane płynnym miodem lub polewą czekoladową.
<strong>Hanna Borowska z Bydgoszczy</strong>Źródło: Kobieta i życie