Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowy creme brulée"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8390
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 502
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8390
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 502
Składniki
Do żółtek dodaj biały cukier, środek z laski wanilii oraz śmietankę i likier. Dokładnie wymieszaj, przelej do foremek i piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około 50 minut.
Po upieczeniu creme wystudź, a następnie zostaw na noc w lodówce.
Tuż przed podaniem posyp brązowym cukrem i użyj palnika gazowego, by skarmelizować wierzch lub wstaw deser do piekarnika z włączoną funkcją grilla.Źródło: Show