Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowy creme brulée"
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 647
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 146
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, gotowe w godzinę. Wilgotne i...
Odsłon: 138
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: 647
klasyczne danie z przepisu babci - tanie, proste i szybkie
Odsłon: 146
Składniki
Do żółtek dodaj biały cukier, środek z laski wanilii oraz śmietankę i likier. Dokładnie wymieszaj, przelej do foremek i piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około 50 minut.
Po upieczeniu creme wystudź, a następnie zostaw na noc w lodówce.
Tuż przed podaniem posyp brązowym cukrem i użyj palnika gazowego, by skarmelizować wierzch lub wstaw deser do piekarnika z włączoną funkcją grilla.Źródło: Show