Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowy creme brulée"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6308
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Do żółtek dodaj biały cukier, środek z laski wanilii oraz śmietankę i likier. Dokładnie wymieszaj, przelej do foremek i piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około 50 minut.
Po upieczeniu creme wystudź, a następnie zostaw na noc w lodówce.
Tuż przed podaniem posyp brązowym cukrem i użyj palnika gazowego, by skarmelizować wierzch lub wstaw deser do piekarnika z włączoną funkcją grilla.Źródło: Show