Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowy creme brulée"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8642
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Do żółtek dodaj biały cukier, środek z laski wanilii oraz śmietankę i likier. Dokładnie wymieszaj, przelej do foremek i piecz w kąpieli wodnej w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około 50 minut.
Po upieczeniu creme wystudź, a następnie zostaw na noc w lodówce.
Tuż przed podaniem posyp brązowym cukrem i użyj palnika gazowego, by skarmelizować wierzch lub wstaw deser do piekarnika z włączoną funkcją grilla.Źródło: Show