Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorki na rukoli"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1539
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231945
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5049
Składniki
porcje, czas ok. 20 min; porcja – 250 kcal, cena 2,20 zł
Pomidory opłucz, pokrój na nieduże kawałki i wrzuć do miski. Sałatka będzie bardziej delikatna, jeśli przed krojeniem sparzysz je wrzątkiem, przelejesz zimną wodą i obierzesz ze skórki.
Rukolę przebierz, umyj pod bieżącą wodą, pozostaw do ocieknięcia lub osusz na papierowych ręczniczkach kuchennych. Włóż do miski z rukolą, wymieszaj.
Oczyszczoną dymkę i osączone z zalewy oliwki (bez pestek) pokrój w krążki, dodaj do przygotowanych składników. Mozzarellę wyjmij z zalewy, pokój na kawałki. Wrzuć do miski z sałatką, wymieszaj.
Oliwę (lub olej) wymieszaj w kubeczku razem z octem winnym, musztardą francuską, solą oraz grubo tłuczonym czarnym pieprzem do smaku. Przygotowanym sosem polej , delikatnie przemieszaj. Sałatkę najlepiej podawaj razem z kromkami opieczonej na patelni bagietki.Źródło: Świat kobiety