Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Proste ciasteczka kakaowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1374
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Masło i cukier utrzyj mikserem na puszystą masę. Wbij jajko, dodaj ekstrakt, sól, wymieszaj. Na koniec wsyp mąkę i kakao, utrzyj na gładką masę. Gotowe ciasto zawiń w folię i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm (jeśli będzie suche i łamliwe, dodaj trochę kwaśnej śmietany). Foremką wycinaj serca i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piecz ok. 15 minut. Wystudź na kratce, udekoruj lukrem (tak jak pierniczki). Jeśli chcesz je powiesić na choince, pamiętaj o zrobieniu otworu na tasiemkę przed upieczeniem.
• 35 minut +czas chłodzenia • cena ok. 13 złŹródło: Show