Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Proste ciasteczka kakaowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Masło i cukier utrzyj mikserem na puszystą masę. Wbij jajko, dodaj ekstrakt, sól, wymieszaj. Na koniec wsyp mąkę i kakao, utrzyj na gładką masę. Gotowe ciasto zawiń w folię i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 3 mm (jeśli będzie suche i łamliwe, dodaj trochę kwaśnej śmietany). Foremką wycinaj serca i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piecz ok. 15 minut. Wystudź na kratce, udekoruj lukrem (tak jak pierniczki). Jeśli chcesz je powiesić na choince, pamiętaj o zrobieniu otworu na tasiemkę przed upieczeniem.
• 35 minut +czas chłodzenia • cena ok. 13 złŹródło: Show