Do góry

Desery Przepis na:

Prowansalskie ratatouille

Prowansalskie ratatouille

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Prowansalskie ratatouille"

Składniki

  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 70 dag twardych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 cukinie
  • 1 mały bakłażan
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • oliwa extra virgin
  • 5 dag czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Prowansalskie ratatouille

Przygotowanie

  1. Bakłażana pokroić w kostkę, posolić, odstawić na 30 min, opłukać.

  2. Warzywa umyć. Z papryk usunąć nasiona. Pomidory sparzyć, usunąć skórki. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na odrobinie oliwy podsmażyć cebulę z czosnkiem, dodać paprykę, cukinię, bakłażany, podsmażyć, dodać przyprawy, pomidory, szczyptę cukru, dusić 3 min, dolać bulion, oliwki, dusić 7 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń