Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec kawowo-kajmakowy"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie powtórz warstwy kajmaku i krakersów jeszcze dwa razy. Na trzeciej warstwie kajmaku ułóż drugą połówkę kawowego biszkoptu.
Na polewę czekoladową rozpuść na parze czekoladę. Dodaj do niej masło i kremówkę, wymieszaj. Posmaruj polewą wierzch ciasta.Źródło: Olivia