Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec kawowo-kajmakowy"
Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie powtórz warstwy kajmaku i krakersów jeszcze dwa razy. Na trzeciej warstwie kajmaku ułóż drugą połówkę kawowego biszkoptu.
Na polewę czekoladową rozpuść na parze czekoladę. Dodaj do niej masło i kremówkę, wymieszaj. Posmaruj polewą wierzch ciasta.Źródło: Olivia
Tak mi fantazja podpowiedziała... i to bardzo miłe z jej strony! Deser lekki...
Odsłon: 692
Tradycyjne lody na żółtkach i śmietance. Mocno kawowe, bardzo kremowe.
Odsłon: 1745
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 6
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 28
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1763
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 6
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 28
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1763
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie powtórz warstwy kajmaku i krakersów jeszcze dwa razy. Na trzeciej warstwie kajmaku ułóż drugą połówkę kawowego biszkoptu.
Na polewę czekoladową rozpuść na parze czekoladę. Dodaj do niej masło i kremówkę, wymieszaj. Posmaruj polewą wierzch ciasta.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 28
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 110