Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec kawowo-kajmakowy"
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4700
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8866
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4700
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8866
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie powtórz warstwy kajmaku i krakersów jeszcze dwa razy. Na trzeciej warstwie kajmaku ułóż drugą połówkę kawowego biszkoptu.
Na polewę czekoladową rozpuść na parze czekoladę. Dodaj do niej masło i kremówkę, wymieszaj. Posmaruj polewą wierzch ciasta.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Desery
Tanie ciasto z rabarbarem
Desery
Ptasie mleczko z truskawkami
Murzynek z truskawkami
Upieczemy ciasto bardzo popularne, czyli murzynka, ale dodamy do niego truska...
Odsłon: 15
Ciasto Piękna Helena
Przygotowanie ciasta Piękna Helena może być doskonałym sposobem na stworzenie...
Odsłon: 1189