Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec ze śmietaną"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 474
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 474
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Owoce oczyścić, pokroić. Zalać sokiem wiśniowym, dodać łyżkę cukru, gotować 3 minuty. Połowę owoców wyjąć. Resztę gotować jeszcze 3-4 minuty. Zestawić z ognia, wsypać galaretkę wiśniową, całość zmiksować na gładko. Ostudzić.
Formę wyłożyć folią. Na spód wlać galaretkę. Równomiernie rozłóż w niej pozostałe owoce. Schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru i cukrem waniliowym, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną z wodą. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników, zalać śmietaną, przykryć herbatnikami. Wstawić do lodówki.
Jabłka pokroić, usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny, zasypać resztą cukru. Dodać 1/2 szklanki wody, rozgotować. Zestawić z ognia. Wsypać galaretkę cytrynową, zmiksować.
Schłodzić. Wlać do formy na stężałe poprzednie warstwy. Włożyć do lodówki.
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by ten deser wyglądał oryginalnie, do masy śmietanowej dodaj drobny groszek z gorzkiej czekolady, a dla smaku – kilka kropli olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium