Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec ze śmietaną"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14873
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1778
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17290
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14873
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1778
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17290
Składniki
Owoce oczyścić, pokroić. Zalać sokiem wiśniowym, dodać łyżkę cukru, gotować 3 minuty. Połowę owoców wyjąć. Resztę gotować jeszcze 3-4 minuty. Zestawić z ognia, wsypać galaretkę wiśniową, całość zmiksować na gładko. Ostudzić.
Formę wyłożyć folią. Na spód wlać galaretkę. Równomiernie rozłóż w niej pozostałe owoce. Schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru i cukrem waniliowym, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną z wodą. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników, zalać śmietaną, przykryć herbatnikami. Wstawić do lodówki.
Jabłka pokroić, usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny, zasypać resztą cukru. Dodać 1/2 szklanki wody, rozgotować. Zestawić z ognia. Wsypać galaretkę cytrynową, zmiksować.
Schłodzić. Wlać do formy na stężałe poprzednie warstwy. Włożyć do lodówki.
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by ten deser wyglądał oryginalnie, do masy śmietanowej dodaj drobny groszek z gorzkiej czekolady, a dla smaku – kilka kropli olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium