Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec ze śmietaną"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 392
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1902
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 392
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1902
Składniki
Owoce oczyścić, pokroić. Zalać sokiem wiśniowym, dodać łyżkę cukru, gotować 3 minuty. Połowę owoców wyjąć. Resztę gotować jeszcze 3-4 minuty. Zestawić z ognia, wsypać galaretkę wiśniową, całość zmiksować na gładko. Ostudzić.
Formę wyłożyć folią. Na spód wlać galaretkę. Równomiernie rozłóż w niej pozostałe owoce. Schłodzić. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru i cukrem waniliowym, wymieszać z żelatyną rozpuszczoną z wodą. Na galaretce ułożyć warstwę herbatników, zalać śmietaną, przykryć herbatnikami. Wstawić do lodówki.
Jabłka pokroić, usunąć gniazda nasienne. Skropić sokiem z cytryny, zasypać resztą cukru. Dodać 1/2 szklanki wody, rozgotować. Zestawić z ognia. Wsypać galaretkę cytrynową, zmiksować.
Schłodzić. Wlać do formy na stężałe poprzednie warstwy. Włożyć do lodówki.
<strong>Superrada</strong>
Jeśli chcesz, by ten deser wyglądał oryginalnie, do masy śmietanowej dodaj drobny groszek z gorzkiej czekolady, a dla smaku – kilka kropli olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium