Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na łatwą drożdżówkę bez wyrabiania"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 472
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże pokrusz, zasyp cukrami. Jajka roztrzep, wylej na cukry. Wlej olej i mleko. Na wierzch przesiej mąkę i szczyptę soli. Nie mieszaj, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na trzy godziny.
Kruszonka: wyrób. Owiń w folię, schłodź.
ciasta połącz. Wylej na blaszkę (25 na 40 cm). Ułóż truskawki, posyp kruszonką. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie