Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na łatwą drożdżówkę bez wyrabiania"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże pokrusz, zasyp cukrami. Jajka roztrzep, wylej na cukry. Wlej olej i mleko. Na wierzch przesiej mąkę i szczyptę soli. Nie mieszaj, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na trzy godziny.
Kruszonka: wyrób. Owiń w folię, schłodź.
ciasta połącz. Wylej na blaszkę (25 na 40 cm). Ułóż truskawki, posyp kruszonką. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie