Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na łatwą drożdżówkę bez wyrabiania"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 286
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 53
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 191
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 286
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 53
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 191
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże pokrusz, zasyp cukrami. Jajka roztrzep, wylej na cukry. Wlej olej i mleko. Na wierzch przesiej mąkę i szczyptę soli. Nie mieszaj, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na trzy godziny.
Kruszonka: wyrób. Owiń w folię, schłodź.
ciasta połącz. Wylej na blaszkę (25 na 40 cm). Ułóż truskawki, posyp kruszonką. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie