Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na łatwą drożdżówkę bez wyrabiania"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 772
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22818
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15238
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4925
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45863
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego
Drożdże pokrusz, zasyp cukrami. Jajka roztrzep, wylej na cukry. Wlej olej i mleko. Na wierzch przesiej mąkę i szczyptę soli. Nie mieszaj, przykryj, odstaw w ciepłe miejsce na trzy godziny.
Kruszonka: wyrób. Owiń w folię, schłodź.
ciasta połącz. Wylej na blaszkę (25 na 40 cm). Ułóż truskawki, posyp kruszonką. Piecz 50-60 min w 180°C.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie