Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na wigilijne kluski z makiem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1003
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 127
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4191
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1003
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 127
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4191
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Kluski: masło stop. zagnieć, dodając szklankę gorącej wody. Cienko rozwałkuj, zostaw na 30 min. Pokrój w pasy szer. 6 cm. Ułóż na sobie, pokrój na kluski. Rozsyp na stolnicy, by przeschły.
Kluski ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Masa: mak sparz, dwa razy zmiel. Orzechy posiekaj, morele pokrój w kostkę. Masło stop. Dodaj mak, miód, olejek i bakalie. Podgrzej. Dodaj kluski, wymieszaj.Źródło: Chwila dla Ciebie