Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, tanie, smaczne, szybkie
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1166
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
rozpuść galaretkę w 1 szklance wody (a nie w 1/2 litra wg przepisu z torebki)
ułóż na dnie tortownicy biszkopty
mleczko wlej do miski i ubijaj mikserem aż zrobi się pianka, a następnie do tej pianki wlewaj powoli przestudzoną galaretkę (musi być całkiem chłodna) cały czas miksując (można zamiast mleczka użyć bitej śmietany ubitej z 30% śmietany lub zrobionej z proszku)
powstałą masę wlej na biszkopty i włóż do lodówki (po około 1 godziny - może nawet szybciej ciasto jest gotowe do jedzenia)
ja je ulepszam układając na wierzchu owoce świeże lub z puszki i zalewając galaretką też rozpuszczoną w 1 szklance wody ( szybciej zastyga)