Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysie malinowe"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1499
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1725
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1499
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1725
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska.
Ciasto: margarynę i szklankę wody zagotuj. Dodaj mąkę, szybko wymieszaj. Ostudź. Dodaj jajka i proszek do pieczenia, zmiksuj na jednolitą masę.
Za pomocą szprycy wyciśnij ptysie w kształcie serca na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i zagęstnik do śmietany. Dodaj serek i odrobinę soku z konfitury malinowej, wymieszaj.
Ptysie przekrój na pół, napełnij kremem. Udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie