Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysie malinowe"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118695
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8651
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2478
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118695
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8651
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3167
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2478
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska.
Ciasto: margarynę i szklankę wody zagotuj. Dodaj mąkę, szybko wymieszaj. Ostudź. Dodaj jajka i proszek do pieczenia, zmiksuj na jednolitą masę.
Za pomocą szprycy wyciśnij ptysie w kształcie serca na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i zagęstnik do śmietany. Dodaj serek i odrobinę soku z konfitury malinowej, wymieszaj.
Ptysie przekrój na pół, napełnij kremem. Udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie