Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysiowe łabędzie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12271
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13031
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5191
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12271
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13031
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5191
Składniki
Wodę z masłem doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Po chwili dodaj mąkę, sól i cukier. Podgrzewaj na wolnym ogniu, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondelka. Potem zestaw z kuchenki, a kiedy ostygnie, dodawaj po jednym jajku, intensywnie mieszając.
Przygotowane ciasto nakładaj na pergamin porcjami. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij z części łabędzie szyje.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Zimne ptysie przekrój na pół i nadziej śmietaną ubitą z cukrem pudrem. Włóż szyje, a oczy zrób z sosu czekoladowego.
Czas: 40 min, 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV