Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysiowe łabędzie"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Wodę z masłem doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Po chwili dodaj mąkę, sól i cukier. Podgrzewaj na wolnym ogniu, aż ciasto będzie odstawać od ścianek rondelka. Potem zestaw z kuchenki, a kiedy ostygnie, dodawaj po jednym jajku, intensywnie mieszając.
Przygotowane ciasto nakładaj na pergamin porcjami. Przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij z części łabędzie szyje.
Wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Zimne ptysie przekrój na pół i nadziej śmietaną ubitą z cukrem pudrem. Włóż szyje, a oczy zrób z sosu czekoladowego.
Czas: 40 min, 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV