Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z gorącym sosem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, czyszczę, miksuję i przecieram. Mus zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. Zagęszczam mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Mąkę pszenną mieszam z proszkiem, jajkami i mlekiem. Porcjami rozgrzewam olej. Nakładam ciasto, formując racuchy. Smażę na rumiano.
Racuchy polewam sosem truskawkowym. Podaję np. z dodatkiem lodów waniliowych.
<strong>Przepis nadesłała pani Barbara Ławska z Inowrocławia</strong>Źródło: Tina