Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z gorącym sosem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, czyszczę, miksuję i przecieram. Mus zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. Zagęszczam mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Mąkę pszenną mieszam z proszkiem, jajkami i mlekiem. Porcjami rozgrzewam olej. Nakładam ciasto, formując racuchy. Smażę na rumiano.
Racuchy polewam sosem truskawkowym. Podaję np. z dodatkiem lodów waniliowych.
<strong>Przepis nadesłała pani Barbara Ławska z Inowrocławia</strong>Źródło: Tina