Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Racuchy z gorącym sosem"
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1954
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1954
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, czyszczę, miksuję i przecieram. Mus zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym. Zagęszczam mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Mąkę pszenną mieszam z proszkiem, jajkami i mlekiem. Porcjami rozgrzewam olej. Nakładam ciasto, formując racuchy. Smażę na rumiano.
Racuchy polewam sosem truskawkowym. Podaję np. z dodatkiem lodów waniliowych.
<strong>Przepis nadesłała pani Barbara Ławska z Inowrocławia</strong>Źródło: Tina