Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1333
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 247
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.
2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie