Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.
2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie