Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18779
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9517
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18779
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9517
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2079
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4080
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 352
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli, stopniowo wsypując cukier. Dodaj żółtka i 3 łyżki wody, dokładnie ubij. Mąkę, kakao i proszek dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do blachy (24 na 35 cm). Piecz 15 min w 170°C. Gorący biszkopt zwiń, owiń w ściereczkę, ostudź.
2. Masa: żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej wody, ostudź. Bitą śmietanę przygotuj z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Dodaj żelatynę i kakao, dobrze wymieszaj. Biszkopt posmaruj masą, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie