Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
extra na karnawał i na jutrzejszy czwartek :) troszke zabawy z kwiatkami ale warto !
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7196
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1859
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15559
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7196
Składniki
Mąkę przesiać i posiekać z masłem. Dodać cukier waniliowy,proszek do pieczenia, jajka, żołtka, śmietanę, sol i spirytus i wszystko razem zagnieść.
Dobrze wyrobić ciasto lekko podsypując mąka(nie za dużo).Cienko rozwałkować na stolnicy i wykrawać trzy wielkości kołek.3 krążki różnej wielkości (np. za pomocą kieliszka do wina, literatki i kieliszka do wódki). Każdy krążek ponacinaj na obwodzie w 5 miejscach, środek posmaruj roztrzepanym białkiem i układaj jeden na drugim: od największego do najmniejszego, mocno dociskając środek, aby placki dobrze się skleiły.
Smażyć w gorącym tłuszczu, wrzucając różyczki "do gory nogami", gdy się zarumieni to należy odwrócić na drugą srtone.
Wyjmować z tłuszczu na bibułkę , posypać cukrem pudrem i udekorować środek róży konfiturą lub owocem.