Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe biskwiciki"
Gnocchi , kopytka, jak zwał tak zwał :) Pyszne, lekkie ziemniaczane kluseczki...
Odsłon: 563
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 398
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 398
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Ubijając, wsypujemy pół szklanki cukru.
Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku. Mieszamy. Nie przerywając mieszania, stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. To ciasto powinno być nieco bardziej gęste niż to na tradycyjny biszkopt.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką ciasto, formując małe placuszki. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180oC.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody. Gdy zaczną tężeć, miksujemy z jogurtem i przekładamy do worka cukierniczego z płaską końcówką.
Masę wyciskamy na połowę ciasteczek, przykrywamy resztą biskwicików, dekorujemy owocami i listkami mięty.
<strong>Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł.</strong>Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1574
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 361