Do góry

Desery Przepis na:

Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut

Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"

Składniki

  • 1 gałązka bazylii
  • 150 g twarogu
  • sałata rzymska
  • 1 biała cykoria
  • 50 g rukoli
  • 150 g pomidorków cherry
  • 150 g rzodkiewek
  • 100 g groszku cukrowego z puszki
  • 1 żółta i 1 czerwona papryka
  • 1 długi ogórek
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • gałązka koperku i listki ziół do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut

Przygotowanie


  1. - gałązka bazylii,
    - 150 g twarogu,
    - sałata rzymska,
    - biała cykoria,
    - 50 g rukoli,
    - 150 g pomidorków cherry,
    - 150 g rzodkiewek,
    - 100 g groszku cukrowego z puszki,
    - żółta i czerwona papryka,
    - długi ogórek,
    - 50 g kiełków rzodkiewki,
    - gałązka koperku,
    - listki ziół do dekoracji

  2. Bazylię płuczemy, listki drobniutko siekamy. Twaróg mieszamy z bazylią i formujemy z niego małe kuleczki, które wstawiamy na 20 minut do lodówki.

  3. Sałatę rzymską, cykorię i rukolę czyścimy, płuczemy, odsączamy. Sałatę i cykorię dzielimy na kawałki. Pomidorki i rzodkiewki myjemy i kroimy na połówki. Groszek odsączamy na sitku. Papryki czyścimy, wykrawamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie talarki.

  4. Wszystkie warzywa wrzucamy do misy i delikatnie mieszamy. Kiełki rzodkiewki, koperek i listki ziół płuczemy i ozdabiamy nimi sałatkę.

  5. Na wierzchu układamy twarogowe kuleczki i podajemy z ulubionymi zimnymi sosami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń