Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 228
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 228
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 96
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
- gałązka bazylii, - 150 g twarogu, - sałata rzymska, - biała cykoria,- 50 g rukoli,- 150 g pomidorków cherry,- 150 g rzodkiewek,- 100 g groszku cukrowego z puszki,- żółta i czerwona papryka,- długi ogórek,- 50 g kiełków rzodkiewki,- gałązka koperku,- listki ziół do dekoracji
Bazylię płuczemy, listki drobniutko siekamy. Twaróg mieszamy z bazylią i formujemy z niego małe kuleczki, które wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Sałatę rzymską, cykorię i rukolę czyścimy, płuczemy, odsączamy. Sałatę i cykorię dzielimy na kawałki. Pomidorki i rzodkiewki myjemy i kroimy na połówki. Groszek odsączamy na sitku. Papryki czyścimy, wykrawamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Ogórek myjemy i kroimy w cienkie talarki.
Wszystkie warzywa wrzucamy do misy i delikatnie mieszamy. Kiełki rzodkiewki, koperek i listki ziół płuczemy i ozdabiamy nimi sałatkę.
Na wierzchu układamy twarogowe kuleczki i podajemy z ulubionymi zimnymi sosami.