Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14540
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19601
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14540
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19601
Składniki
Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dokładnie osącz.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj ok. 7 minut. Następnie odcedź i osącz. Papryki, rzodkiewki i pomidory umyj. Papryki potnij w kostkę. Kilka rzodkiewek odłóż do dekoracji, pozostałe pokrój w plasterki. Groszek i oliwki przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną z zalewy. Tuńczyka osącz.
Rybę rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z resztą składników. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę udekoruj natką, czerwonym pieprzem i odłożonymi rzodkiewkami powycinanymi np. w gwiazdki.Źródło: Naj