Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dokładnie osącz.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj ok. 7 minut. Następnie odcedź i osącz. Papryki, rzodkiewki i pomidory umyj. Papryki potnij w kostkę. Kilka rzodkiewek odłóż do dekoracji, pozostałe pokrój w plasterki. Groszek i oliwki przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną z zalewy. Tuńczyka osącz.
Rybę rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z resztą składników. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę udekoruj natką, czerwonym pieprzem i odłożonymi rzodkiewkami powycinanymi np. w gwiazdki.Źródło: Naj