Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka tuńczykowa z miksem kolorowych warzyw"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12008
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2201
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12008
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2201
Składniki
Makaron ugotuj w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dokładnie osącz.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki. Wrzuć do posolonego wrzątku i gotuj ok. 7 minut. Następnie odcedź i osącz. Papryki, rzodkiewki i pomidory umyj. Papryki potnij w kostkę. Kilka rzodkiewek odłóż do dekoracji, pozostałe pokrój w plasterki. Groszek i oliwki przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną z zalewy. Tuńczyka osącz.
Rybę rozdrobnij widelcem. Wymieszaj z resztą składników. Przypraw solą oraz pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Sałatkę udekoruj natką, czerwonym pieprzem i odłożonymi rzodkiewkami powycinanymi np. w gwiazdki.Źródło: Naj