Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek waniliowy z galaretką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5804
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5804
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 448
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Dodaj obie mąki oraz proszek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.
Żelatynę namocz. Galaretkę rozpuść wg przepisu, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkami i bitą śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Kiedy zacznie tężeć, ułóż na nim truskawki. Zalej je galaretką. Schłodź.Źródło: Tina