Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek waniliowy z galaretką"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18168
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 340
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18168
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4074
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 340
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Dodaj obie mąki oraz proszek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.
Żelatynę namocz. Galaretkę rozpuść wg przepisu, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkami i bitą śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Kiedy zacznie tężeć, ułóż na nim truskawki. Zalej je galaretką. Schłodź.Źródło: Tina