Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serniczek waniliowy z galaretką"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Jajka ubij z cukrem. Dodaj obie mąki oraz proszek. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 25 minut w temp. 180 st.
Żelatynę namocz. Galaretkę rozpuść wg przepisu, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Truskawki umyj, oczyść, potnij na kawałeczki.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z serkami i bitą śmietaną. Krem rozsmaruj na biszkopcie. Kiedy zacznie tężeć, ułóż na nim truskawki. Zalej je galaretką. Schłodź.Źródło: Tina