Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik aksamitny angielski"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12613
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3860
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11967
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1325
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12613
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3860
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno domieszaj jajka. Ucieraj i porcjami dodawaj twaróg i obie śmietany. Dosyp kaszkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Dokładnie wymieszaj.
Cytrynę wyszoruj, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Domieszaj do masy serowej. Tortownicę posmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Nałóż przygotowaną masę. Sernik piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź.
Ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy. Owoce przebierz, opłucz, osusz. Udekoruj nimi wierzch sernika. Ew. polej go syropem klonowym.Źródło: Tina