Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik aksamitny angielski"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17635
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15274
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5089
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17635
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15274
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5089
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno domieszaj jajka. Ucieraj i porcjami dodawaj twaróg i obie śmietany. Dosyp kaszkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Dokładnie wymieszaj.
Cytrynę wyszoruj, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Domieszaj do masy serowej. Tortownicę posmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Nałóż przygotowaną masę. Sernik piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź.
Ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy. Owoce przebierz, opłucz, osusz. Udekoruj nimi wierzch sernika. Ew. polej go syropem klonowym.Źródło: Tina