Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik aksamitny angielski"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13330
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13330
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno domieszaj jajka. Ucieraj i porcjami dodawaj twaróg i obie śmietany. Dosyp kaszkę, proszek do pieczenia oraz proszek budyniowy. Dokładnie wymieszaj.
Cytrynę wyszoruj, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Domieszaj do masy serowej. Tortownicę posmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Nałóż przygotowaną masę. Sernik piecz godzinę w temp. 175 st. Wystudź.
Ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy. Owoce przebierz, opłucz, osusz. Udekoruj nimi wierzch sernika. Ew. polej go syropem klonowym.Źródło: Tina