Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik brzoskwiniowy z bezą"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10763
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4819
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Ciasto zagnieść, podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blachę i podpiec. Drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie wkładać na przemian twaróg i budyń śmietankowy. Przygotowaną masę wyłożyć na ciasto.
Brzoskwinie starannie odsączyć, pokroić w kostkę. Jedną, dwie połówki można pokroić w plasterki i odłożyć do dekoracji. Na masę serową wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec około 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Na koniec wsypać kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 30 minut.
ok. 155 minut
<strong>Superrada</strong>
Do masy serowej dodaj szczyptę kurkumy – dzięki temu ser nabierze pięknego, słonecznego koloru. Smak ciasta na kruszonkę warto wzbogacić kilkoma kroplami olejku rumowego.Źródło: Twoje Imperium