Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jeżynowo- brzoskwiniowy"
Ciasteczka francuskie z budyniem są pyszne i bardzo proste w wykonaniu
Odsłon: 2090
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 155
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 155
Składniki
Jeżyny opłucz, dobrze osącz. Brzoskwinie umyj, ponacinaj skórkę u nasady, włóż je do wrzątku. Po chwili owoce wyjmij, obierz ze skórki, przekrój, usuń pestki.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. Twaróg dobrze utrzyj z 1/2 cukru i sokiem z cytryny. Odłóż trochę jeżyn oraz brzoskwiń do dekoracji. Resztę jeżyn zmiksuj i przetrzyj, a brzoskwinie pokrój na kawałki. Śmietanę ubij z resztą cukru. Masę serową wymieszaj z musem z jeżyn oraz bitą śmietaną. Ostrożnie połącz z żelatyną. Do tężejącej masy dodaj kawałeczki brzoskwiń. Przelej do tortownicy. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Wierzch ciasta udekoruj kawałeczkami odłożonych brzoskwiń i resztą jeżyn (ew. innymi owocami). Zalej galaretką. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto ambitnej żony
Desery
Słonecznikowiec
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Sernik Dalgona coffee
Ciasto ambitnej żony
Jeśli masz ochotę zrobić wrażenie na całej rodzinie, przygotuj ciasto ambitne...
Odsłon: 78281
Słonecznikowiec
Słonecznikowiec nie jest bardzo popularnym ciastem, a szkoda. Dawniej ciasto...
Odsłon: 59712