Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik jeżynowo- brzoskwiniowy"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22408
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14334
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4441
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 520
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22408
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14334
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4441
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43475
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 552
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 520
Składniki
Jeżyny opłucz, dobrze osącz. Brzoskwinie umyj, ponacinaj skórkę u nasady, włóż je do wrzątku. Po chwili owoce wyjmij, obierz ze skórki, przekrój, usuń pestki.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. Twaróg dobrze utrzyj z 1/2 cukru i sokiem z cytryny. Odłóż trochę jeżyn oraz brzoskwiń do dekoracji. Resztę jeżyn zmiksuj i przetrzyj, a brzoskwinie pokrój na kawałki. Śmietanę ubij z resztą cukru. Masę serową wymieszaj z musem z jeżyn oraz bitą śmietaną. Ostrożnie połącz z żelatyną. Do tężejącej masy dodaj kawałeczki brzoskwiń. Przelej do tortownicy. Wstaw na 2 godziny do lodówki.
Galaretkę rozpuść według przepisu. Wierzch ciasta udekoruj kawałeczkami odłożonych brzoskwiń i resztą jeżyn (ew. innymi owocami). Zalej galaretką. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina