Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik marmurkowy"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415189
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415189
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2492
Składniki
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 minut w temp. 185°C.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Wymieszać z bakaliami oraz ubitą pianą z białek. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać stopioną, wystudzoną czekoladę i budyń czekoladowy. Do drugiej budyń waniliowy.
Obie masy na przemian układać na podpieczonym spodzie. Lekko przemieszać widelcem. Piec w temp. 160°C ok. 60 minut.
Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Gdy sernik nieco przestygnie, ozdobić nimi wierzch ciasta.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium