Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik marmurkowy"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 259
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4969
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4841
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44907
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 521
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 259
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4969
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4841
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44907
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 521
Składniki
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 minut w temp. 185°C.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Wymieszać z bakaliami oraz ubitą pianą z białek. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać stopioną, wystudzoną czekoladę i budyń czekoladowy. Do drugiej budyń waniliowy.
Obie masy na przemian układać na podpieczonym spodzie. Lekko przemieszać widelcem. Piec w temp. 160°C ok. 60 minut.
Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Gdy sernik nieco przestygnie, ozdobić nimi wierzch ciasta.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium