Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik marmurkowy"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 730
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22761
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15136
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45450
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 730
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22761
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15136
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4853
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45450
Składniki
Zagnieść kruche ciasto. Schłodzić, rozwałkować, przełożyć na blachę, ponakłuwać widelcem. Piec ok. 12 minut w temp. 185°C.
Twaróg zmiksować ze śmietaną, żółtkami i cukrem. Wymieszać z bakaliami oraz ubitą pianą z białek. Masę podzielić na pół. Do jednej dodać stopioną, wystudzoną czekoladę i budyń czekoladowy. Do drugiej budyń waniliowy.
Obie masy na przemian układać na podpieczonym spodzie. Lekko przemieszać widelcem. Piec w temp. 160°C ok. 60 minut.
Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej. Gdy sernik nieco przestygnie, ozdobić nimi wierzch ciasta.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium