Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moze nie jest to tradycyjny sernik ale zapewniam ze tak samo pyszny;) przepis znaleziony w gazecie;) wyprobowalam i polecam;)
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
miod i margaryne ( 5dag) podgrzewamy, dodajemy smietane, make,sode i mieszamy. jaja( 2 sztuki) ubijamy z cukrem i zagniatamy z masa miodowa na jednolite ciasto. rozwalkowac na 4 cienkie placki i upiec w tortownicy o sr 24cm na zloty kolor jakies 15min w 180 st.
pozostala margaryne ucieramy z cukremi jajami, mieszamy z serem, dodajemy cukier waniliowy. mase wkladamyu do garnka i gotujemy 10 min. pod koniec dodajemy make ziemniaczana wymieszana z mlekiem i skorka cytrynowa;) ostudzone placki smarujemy masa krwkowa i na to wylewamy warstwy sera;) smacznego;)