Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54244
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 564
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5641
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54244
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 564
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5641
 
         
        Składniki
Śmietankę kremową ubij na sztywno. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i dobrze wymieszaj, by nie było grudek. Odstaw, by wystygła. Ser wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj ubitą śmietankę i bardzo delikatnie połącz ze sobą. Do masy wlej płynną żelatynę. Pamiętaj, że nie może być ona ciepła! Następnie wszystko ze sobą połącz.
Całość przelej do foremki, a potem posyp obficie wierzch jagodami. Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstaw je do ostudzenia. Kiedy zauważysz, że zaczynają tężeć, zalej nimi sernik. Odstaw mniej więcej na godzinę do lodówki. Gdy deser będzie gotowy, udekoruj go listkami świeżej mięty.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax