Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4733
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8860
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10477
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4733
Składniki
Śmietankę kremową ubij na sztywno. Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i dobrze wymieszaj, by nie było grudek. Odstaw, by wystygła. Ser wymieszaj z cukrem pudrem. Dodaj ubitą śmietankę i bardzo delikatnie połącz ze sobą. Do masy wlej płynną żelatynę. Pamiętaj, że nie może być ona ciepła! Następnie wszystko ze sobą połącz.
Całość przelej do foremki, a potem posyp obficie wierzch jagodami. Przygotuj galaretki według przepisu na opakowaniu. Odstaw je do ostudzenia. Kiedy zauważysz, że zaczynają tężeć, zalej nimi sernik. Odstaw mniej więcej na godzinę do lodówki. Gdy deser będzie gotowy, udekoruj go listkami świeżej mięty.
<strong>Czas przygotowania: 60 min Ilość kalorii na 1 porcję: 270 Stopień trudności: średnie</strong>Źródło: Telemax