Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z czekoladą"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2286
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2286
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1299
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 276
Składniki
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj