Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z czekoladą"
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7794
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2088
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29985
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7794
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2088
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29985
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5023
Składniki
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 104
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 330