Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z czekoladą"
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 542
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 542
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 41
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 225
Składniki
Porzeczki oczyść, opłucz, osusz. Trochę odłóż do dekoracji, a resztę poodrywaj od gałązek. Krem czekoladowo-orzechowy przełóż do miski. Dodaj 25 dag masła, mąkę, 1 szkl. cukru, 2 jajka oraz proszek do pieczenia. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą masła i cukru. Dodaj pozostałe jajka. Wsyp proszek budyniowy i kaszę mannę. Masę dokładnie zmiksuj.
Ciasto czekoladowe podziel na pół. Jedną częścią wylep blachę wyłożoną pergaminem. Na cieście rozsmaruj masę serową. Resztę ciasta porwij na kawałki. Wierzch sernika posyp porzeczkami oraz kawałkami ciasta. Piecz 70 minut w temp. 175oC. Udekoruj resztą porzeczek.
105 min; Porcja: 490 kcal; Cena porcji: 1,85 zł;Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 6
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 17