Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 862
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 862
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12645
Składniki
Ser, 3 zoltka , cukier waniliowy, szczypte soli i skorke limonki wymieszac. Mase nalozyc do natluszczonej okraglej formy. Gruszki obrac , pokroic w cwiartki, usunac gniazda nasienne, skropic sokiem z limonki. Owoce ulozyc na masie serowej wypukla strona do gory i lekko docisnac. Pozostale zoltko roztrzepac z mlekiem i posmarowac wierzch ciasta. Piec 50-60 minut w temp. 180 C. Gotowe ciasto polac miodem, posypac pistacjami. podawac na cieplo lub zimno.