Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z migdałami"
Dziś zrobiłam kolejną kombinację sosu z warzyw. Bazą jest cukinia. Taki sos ś...
Odsłon: 3302
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 3069
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 293
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Idealne...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Szarlotka królewska
Odsłon: 3069
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 293
Składniki
Gruszki obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. W garnku zagotuj 100 ml wody z 3 łyżkami cukru. Włóż cząstki gruszek. Gotuj je 4 –5 minut. Zdejmij z ognia. Dolej wódkę, odstaw do wystudzenia.
Masło utrzyj z pozostałym cukrem, cukrem waniliowym i kolejno wbijanymi jajkami. Dodaj twaróg i proszek budyniowy. Masę dobrze wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem.
Na spodzie formy rozsmaruj masę serową. Rozłóż na niej cząstki gruszek. Owoce lekko wciśnij w masę. Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 80 minut.
Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch sernika zbytnio się nie przyrumienił.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Desery
Ciasteczka wielkanocne
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 6
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 5