Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2029
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1909
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2029
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 30
Świetne połączenie smaków.
Odsłon: 401
Składniki
W innej wersji możesz np. zrobić spód do sernika, układając w formie, obok siebie, zwykłe herbatniki.
Twaróg utrzyj z żółtkami, stopniowo dodając cukier puder, miękkie masło i rum. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Po chwili rozpuść w ciepłej wodzie, lekko podgrzej i przestudź.
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wymieszaj, aby się rozpuściła. Odstaw do lekkiego stężenia. Orzechy i migdały posiekaj na małe kawałeczki.
Przygotuj owoce. Ananasy i brzoskwinie odcedź. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
W szerokim naczyniu masę serową wymieszaj z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą z białek.
Od razu wylej ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstaw do lodówki.
Po wyjęciu na wierzchu sernika poukładaj owoce i wylej na nie tężejącą galaretkę. Ciasto wstaw jeszcze na godzinę do lodówki. Czas przygotowania: 50 minutŹródło: Na żywo