Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniki na zimno"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1083
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 286
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1083
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 286
Składniki
W innej wersji możesz np. zrobić spód do sernika, układając w formie, obok siebie, zwykłe herbatniki.
Twaróg utrzyj z żółtkami, stopniowo dodając cukier puder, miękkie masło i rum. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, aby spęczniała. Po chwili rozpuść w ciepłej wodzie, lekko podgrzej i przestudź.
Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wymieszaj, aby się rozpuściła. Odstaw do lekkiego stężenia. Orzechy i migdały posiekaj na małe kawałeczki.
Przygotuj owoce. Ananasy i brzoskwinie odcedź. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
W szerokim naczyniu masę serową wymieszaj z żelatyną, bakaliami, owocami i pianą z białek.
Od razu wylej ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstaw do lodówki.
Po wyjęciu na wierzchu sernika poukładaj owoce i wylej na nie tężejącą galaretkę. Ciasto wstaw jeszcze na godzinę do lodówki. Czas przygotowania: 50 minutŹródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 86
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 70