Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowy przekładaniec a’la tiramisu"
Żelatynę namocz w 1/3 szkl. zimnej wody, a następnie rozpuść ją, podgrzewając na bardzo małym ogniu. Zimny kawowy napar wymieszaj z połową likieru. Ponczem obficie nasącz blaty biszkoptowe.
Chudy twaróg zmiksuj z serem mascarpone, pozostałym likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Do żelatyny dodaj łyżkę śmietany, wymieszaj i połącz z po zostałą śmietaną. Masę przełóż do serów zmiksowanych z cukrem, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Połową przygotowanego kremu posmaruj dwa nasą czone biszkopty. Ułóż je jeden na drugim. Przykryj pozostałym bisz koptem, lekko dociśnij.
Wierzch oraz boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Torcik oprósz kakao granulowanym, przecierając je łyżką przez gęste sitko wprost na krem. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Przed podaniem każdą porcję tortu mo żesz udekorować np. waflową rur ką i czekoladowymi drażetkami w kształcie ziarenek czekolady.Źródło: Tina
To cudowne doznanie dla kubków smakowych łasucha i nie tylko, polecam :-)
Odsłon: 329
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 245
Składniki
Żelatynę namocz w 1/3 szkl. zimnej wody, a następnie rozpuść ją, podgrzewając na bardzo małym ogniu. Zimny kawowy napar wymieszaj z połową likieru. Ponczem obficie nasącz blaty biszkoptowe.
Chudy twaróg zmiksuj z serem mascarpone, pozostałym likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Do żelatyny dodaj łyżkę śmietany, wymieszaj i połącz z po zostałą śmietaną. Masę przełóż do serów zmiksowanych z cukrem, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Połową przygotowanego kremu posmaruj dwa nasą czone biszkopty. Ułóż je jeden na drugim. Przykryj pozostałym bisz koptem, lekko dociśnij.
Wierzch oraz boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Torcik oprósz kakao granulowanym, przecierając je łyżką przez gęste sitko wprost na krem. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Przed podaniem każdą porcję tortu mo żesz udekorować np. waflową rur ką i czekoladowymi drażetkami w kształcie ziarenek czekolady.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 41
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 332