Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowy przekładaniec a’la tiramisu"
Żelatynę namocz w 1/3 szkl. zimnej wody, a następnie rozpuść ją, podgrzewając na bardzo małym ogniu. Zimny kawowy napar wymieszaj z połową likieru. Ponczem obficie nasącz blaty biszkoptowe.
Chudy twaróg zmiksuj z serem mascarpone, pozostałym likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Do żelatyny dodaj łyżkę śmietany, wymieszaj i połącz z po zostałą śmietaną. Masę przełóż do serów zmiksowanych z cukrem, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Połową przygotowanego kremu posmaruj dwa nasą czone biszkopty. Ułóż je jeden na drugim. Przykryj pozostałym bisz koptem, lekko dociśnij.
Wierzch oraz boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Torcik oprósz kakao granulowanym, przecierając je łyżką przez gęste sitko wprost na krem. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Przed podaniem każdą porcję tortu mo żesz udekorować np. waflową rur ką i czekoladowymi drażetkami w kształcie ziarenek czekolady.Źródło: Tina
Takiego połączenia smaków jeszcze nie zrobiłam. Pyszne czekoladowe brownie i...
Odsłon: 7160
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 126
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 159
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 83
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to...
Odsłon: 126
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 159
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 83
Składniki
Żelatynę namocz w 1/3 szkl. zimnej wody, a następnie rozpuść ją, podgrzewając na bardzo małym ogniu. Zimny kawowy napar wymieszaj z połową likieru. Ponczem obficie nasącz blaty biszkoptowe.
Chudy twaróg zmiksuj z serem mascarpone, pozostałym likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Do żelatyny dodaj łyżkę śmietany, wymieszaj i połącz z po zostałą śmietaną. Masę przełóż do serów zmiksowanych z cukrem, delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Połową przygotowanego kremu posmaruj dwa nasą czone biszkopty. Ułóż je jeden na drugim. Przykryj pozostałym bisz koptem, lekko dociśnij.
Wierzch oraz boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Torcik oprósz kakao granulowanym, przecierając je łyżką przez gęste sitko wprost na krem. Wstaw do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Przed podaniem każdą porcję tortu mo żesz udekorować np. waflową rur ką i czekoladowymi drażetkami w kształcie ziarenek czekolady.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Desery
Sułtańskie roladki - przepis na turecki, budyniowy deser bez pieczenia
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 87
Sernik na zimno z mascarpone
Zimny serniczek na upały sprawdzi się idealnie. Spód zrobiłam z pokruszonyc...
Odsłon: 2175