Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkości z gruszkami i śliwkami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4725
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Składniki
Śliwki potnij na cząstki. Zagotuj je razem z sokiem 2 łyżeczkami cukru, cynamonem i goździkami. Kisiel wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do śliwek. Zagotuj, mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Jajka zmiksuj z mąką, resztą cukru, twarogiem i mlekiem.
Ciasto podziel na 4 porcje. Z każdej usmaż na łyżeczce masła duży placek. Na każdym połóż 1/4 śliwkowej masy. Złóż na pół.
Deser posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj