Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkości z gruszkami i śliwkami"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 503
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 508
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 503
Składniki
Śliwki potnij na cząstki. Zagotuj je razem z sokiem 2 łyżeczkami cukru, cynamonem i goździkami. Kisiel wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do śliwek. Zagotuj, mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Jajka zmiksuj z mąką, resztą cukru, twarogiem i mlekiem.
Ciasto podziel na 4 porcje. Z każdej usmaż na łyżeczce masła duży placek. Na każdym połóż 1/4 śliwkowej masy. Złóż na pół.
Deser posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj