Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkości z gruszkami i śliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16042
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14082
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1624
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16042
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6451
Składniki
Śliwki potnij na cząstki. Zagotuj je razem z sokiem 2 łyżeczkami cukru, cynamonem i goździkami. Kisiel wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do śliwek. Zagotuj, mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Jajka zmiksuj z mąką, resztą cukru, twarogiem i mlekiem.
Ciasto podziel na 4 porcje. Z każdej usmaż na łyżeczce masła duży placek. Na każdym połóż 1/4 śliwkowej masy. Złóż na pół.
Deser posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj