Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkości z gruszkami i śliwkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Śliwki potnij na cząstki. Zagotuj je razem z sokiem 2 łyżeczkami cukru, cynamonem i goździkami. Kisiel wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do śliwek. Zagotuj, mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Jajka zmiksuj z mąką, resztą cukru, twarogiem i mlekiem.
Ciasto podziel na 4 porcje. Z każdej usmaż na łyżeczce masła duży placek. Na każdym połóż 1/4 śliwkowej masy. Złóż na pół.
Deser posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj