Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Słodkości z gruszkami i śliwkami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16832
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23736
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16832
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23736
Składniki
Śliwki potnij na cząstki. Zagotuj je razem z sokiem 2 łyżeczkami cukru, cynamonem i goździkami. Kisiel wymieszaj z 1/3 szkl. wody. Wlej do śliwek. Zagotuj, mieszając. Odstaw do wystudzenia.
Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Jajka zmiksuj z mąką, resztą cukru, twarogiem i mlekiem.
Ciasto podziel na 4 porcje. Z każdej usmaż na łyżeczce masła duży placek. Na każdym połóż 1/4 śliwkowej masy. Złóż na pół.
Deser posyp zrumienionymi płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj