Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe kopczyki"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Wlej śmietanę. Dodaj cukier, miód oraz sok z cytryny.
Śmietanę mocno podgrzej, ale nie dopuść, aby się zagotowała. Zdejmij z ognia. Do gorącej śmietanki włóż spęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozlej do foremek. Schładzaj 4 godziny.
Konfiturę podgrzej, ew. przetrzyj przez sitko, domieszaj alkohol i sok z cytryny. Deser wybij z foremek. Polej sosem wiśniowym.Źródło: Tina