Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe kopczyki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2507
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 269
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 184
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 746
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Wlej śmietanę. Dodaj cukier, miód oraz sok z cytryny.
Śmietanę mocno podgrzej, ale nie dopuść, aby się zagotowała. Zdejmij z ognia. Do gorącej śmietanki włóż spęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozlej do foremek. Schładzaj 4 godziny.
Konfiturę podgrzej, ew. przetrzyj przez sitko, domieszaj alkohol i sok z cytryny. Deser wybij z foremek. Polej sosem wiśniowym.Źródło: Tina