Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe kopczyki"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Wlej śmietanę. Dodaj cukier, miód oraz sok z cytryny.
Śmietanę mocno podgrzej, ale nie dopuść, aby się zagotowała. Zdejmij z ognia. Do gorącej śmietanki włóż spęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozlej do foremek. Schładzaj 4 godziny.
Konfiturę podgrzej, ew. przetrzyj przez sitko, domieszaj alkohol i sok z cytryny. Deser wybij z foremek. Polej sosem wiśniowym.Źródło: Tina