Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietankowe kopczyki"
Szybkie, kruchutkie i bardzo smaczne ciasto., które piekę z sezonowymi owocam...
Odsłon: 23124
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 627
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 230
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 627
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 230
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw. Laskę wanilii rozetnij, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Strączek i rdzeń wanilii wrzuć do garnka. Wlej śmietanę. Dodaj cukier, miód oraz sok z cytryny.
Śmietanę mocno podgrzej, ale nie dopuść, aby się zagotowała. Zdejmij z ognia. Do gorącej śmietanki włóż spęczniałą żelatynę. Mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Rozlej do foremek. Schładzaj 4 godziny.
Konfiturę podgrzej, ew. przetrzyj przez sitko, domieszaj alkohol i sok z cytryny. Deser wybij z foremek. Polej sosem wiśniowym.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 10
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 26