Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4345
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj żółtka i olej, ubijając. Wsyp mąki z proszkiem i kakao, połącz. Piecz ok. 30 min w 190°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. 2 Masa: pierniki zetrzyj na tarce. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kremówkę ubij z cukrem. Wsyp pierniki i cynamon, wlej ciepłą żelatynę, połącz. Połowę masy rozsmaruj na spodzie. Gdy stężeje, posmaruj resztą. Ułóż biszkopt. 3 Dekoracja: mleko, masło i czekoladę stop. Ostudź, polej ciasto. Posyp ryżem i piernikami.Źródło: Chwila dla Ciebie