Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec"
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88381
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11692
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1838
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88381
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11692
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1838
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj żółtka i olej, ubijając. Wsyp mąki z proszkiem i kakao, połącz. Piecz ok. 30 min w 190°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. 2 Masa: pierniki zetrzyj na tarce. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kremówkę ubij z cukrem. Wsyp pierniki i cynamon, wlej ciepłą żelatynę, połącz. Połowę masy rozsmaruj na spodzie. Gdy stężeje, posmaruj resztą. Ułóż biszkopt. 3 Dekoracja: mleko, masło i czekoladę stop. Ostudź, polej ciasto. Posyp ryżem i piernikami.Źródło: Chwila dla Ciebie