Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2361
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2361
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421552
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2103
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodawaj żółtka i olej, ubijając. Wsyp mąki z proszkiem i kakao, połącz. Piecz ok. 30 min w 190°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. 2 Masa: pierniki zetrzyj na tarce. Żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Kremówkę ubij z cukrem. Wsyp pierniki i cynamon, wlej ciepłą żelatynę, połącz. Połowę masy rozsmaruj na spodzie. Gdy stężeje, posmaruj resztą. Ułóż biszkopt. 3 Dekoracja: mleko, masło i czekoladę stop. Ostudź, polej ciasto. Posyp ryżem i piernikami.Źródło: Chwila dla Ciebie