Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers w czekoladce z likierem jajecznym"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 158
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 356
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 158
Składniki
Orzeszki zmiel w blenderze. Krówki włóż do rondelka, wlej likier jajeczny. Wstaw do większego naczynia z wodą i stop na parze. Wsyp orzeszki. Wymieszaj, ostudź.
Czekoladę pokrusz i także stop na parze. Małym pędzelkiem posmaruj nią wnętrza 12 foremek na czekoladki. Wstaw na 5-10 min do lodówki. Do zastygłych foremek włóż po odrobinie nadzienia. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut.
Na zakończenie posmaruj wierzchy resztą stopionej czekolady. Wstaw do lodówki, aby zastygła. Ostrożnie wyjmij czekoladki z foremek.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie