Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers w czekoladce z likierem jajecznym"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 624
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1551
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 624
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1551
Składniki
Orzeszki zmiel w blenderze. Krówki włóż do rondelka, wlej likier jajeczny. Wstaw do większego naczynia z wodą i stop na parze. Wsyp orzeszki. Wymieszaj, ostudź.
Czekoladę pokrusz i także stop na parze. Małym pędzelkiem posmaruj nią wnętrza 12 foremek na czekoladki. Wstaw na 5-10 min do lodówki. Do zastygłych foremek włóż po odrobinie nadzienia. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut.
Na zakończenie posmaruj wierzchy resztą stopionej czekolady. Wstaw do lodówki, aby zastygła. Ostrożnie wyjmij czekoladki z foremek.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie