Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers w czekoladce z likierem jajecznym"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 916
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Orzeszki zmiel w blenderze. Krówki włóż do rondelka, wlej likier jajeczny. Wstaw do większego naczynia z wodą i stop na parze. Wsyp orzeszki. Wymieszaj, ostudź.
Czekoladę pokrusz i także stop na parze. Małym pędzelkiem posmaruj nią wnętrza 12 foremek na czekoladki. Wstaw na 5-10 min do lodówki. Do zastygłych foremek włóż po odrobinie nadzienia. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut.
Na zakończenie posmaruj wierzchy resztą stopionej czekolady. Wstaw do lodówki, aby zastygła. Ostrożnie wyjmij czekoladki z foremek.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie