Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Snickers w czekoladce z likierem jajecznym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113050
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113050
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Orzeszki zmiel w blenderze. Krówki włóż do rondelka, wlej likier jajeczny. Wstaw do większego naczynia z wodą i stop na parze. Wsyp orzeszki. Wymieszaj, ostudź.
Czekoladę pokrusz i także stop na parze. Małym pędzelkiem posmaruj nią wnętrza 12 foremek na czekoladki. Wstaw na 5-10 min do lodówki. Do zastygłych foremek włóż po odrobinie nadzienia. Ponownie wstaw do lodówki na 15 minut.
Na zakończenie posmaruj wierzchy resztą stopionej czekolady. Wstaw do lodówki, aby zastygła. Ostrożnie wyjmij czekoladki z foremek.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie