Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla drezdeńska z daktylami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Drożdże wkrusz do kubka, domieszaj trochę mleka, łyżeczkę cukru i tyle mąki, by powstał gęsty zaczyn. Przykryj go i odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, wystudź. Daktyle posiekaj, zalej sokiem.
Resztę mąki przesiej do miski. Zrób wgłębienie. Dodaj pozostały cukier, oraz rdzeń wanilii. Wbij jajko. Wlej resztę mleka i zaczyn. Wyrób ciasto, stopniowo dolewając masło. Odstaw je na godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć.
Cienko rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Placek posyp daktylami. Uformuj struclę. Ułóż ją na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 200 st. Posyp cukrem pudrem. .Źródło: Tina