Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla drezdeńska z daktylami"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 666
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 987
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 431
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 666
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 987
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 431
Składniki
Drożdże wkrusz do kubka, domieszaj trochę mleka, łyżeczkę cukru i tyle mąki, by powstał gęsty zaczyn. Przykryj go i odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, wystudź. Daktyle posiekaj, zalej sokiem.
Resztę mąki przesiej do miski. Zrób wgłębienie. Dodaj pozostały cukier, oraz rdzeń wanilii. Wbij jajko. Wlej resztę mleka i zaczyn. Wyrób ciasto, stopniowo dolewając masło. Odstaw je na godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć.
Cienko rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Placek posyp daktylami. Uformuj struclę. Ułóż ją na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w temp. 200 st. Posyp cukrem pudrem. .Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1932
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 747