Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z rabarbarem"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
ok. 80 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 10 porcji
Mąkę przesiej, wymieszaj ze szczyptą soli, dodaj żółtko i 125 ml wody. Zagnieć nieklejące się ciasto, uformuj kulę, posmaruj ją olejem, przykryj folią i odstaw na 30 minut.
Gruszki obierz, wykrój gniazda nasienne, pokrój na kawałeczki. Rabarbar oczyść, pokrój w plasterki. Dodaj namoczone wcześniej i odsączone rodzynki, posiekane orzechy, cynamon i cukier. Wymieszaj.
Rozwałkuj ciasto, przenieś na ściereczkę oprószoną mąką i rozciągnij. Posmaruj połową roz topionego masła, posyp tartą bułką i rozłóż farsz równą warstwą. Zwiń ciasto w roladę.
Ułóż roladę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zawinięciem pod spód. Piecz w temperaturze 180°C około 45 minut. Co pewien czas smaruj pozostałym masłem.
Wystudzony strudel posyp cukrem pudrem. Udekoruj rozetkami bitej śmietany i listkami świeżej mięty.Źródło: Kobieta i życie