Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo dobre
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36261
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 375
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Składniki
Cukier, c. waniliowy i jajka ucieramy. Dodajemy wszystkie składniki (prócz kakao i zapachu) i wyrabiamy na gładką masę. Wylewamy na przygotowaną formę (np. dwie średnie keksówki) zostawiając na dnie około 2-3 łyżki masy. Do niej właśnie dosypujemy kakao, szczyptę proszku do pieczenia, zapach migdałowy i po dwie łyżeczki oleju i mleka. Wyrabiamy i zaraz potem wylewamy do formy, na białą masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp. 160 stopni. Przed wyjęciem należy patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, bo piec piecowi nierówny. Smacznego.