Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo dobre
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 942
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4167
Składniki
Cukier, c. waniliowy i jajka ucieramy. Dodajemy wszystkie składniki (prócz kakao i zapachu) i wyrabiamy na gładką masę. Wylewamy na przygotowaną formę (np. dwie średnie keksówki) zostawiając na dnie około 2-3 łyżki masy. Do niej właśnie dosypujemy kakao, szczyptę proszku do pieczenia, zapach migdałowy i po dwie łyżeczki oleju i mleka. Wyrabiamy i zaraz potem wylewamy do formy, na białą masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp. 160 stopni. Przed wyjęciem należy patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, bo piec piecowi nierówny. Smacznego.