Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 22
Dodano: 08.06.2010
Odsłon: 2517
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cukier, c. waniliowy i jajka ucieramy. Dodajemy wszystkie składniki (prócz kakao i zapachu) i wyrabiamy na gładką masę. Wylewamy na przygotowaną formę (np. dwie średnie keksówki) zostawiając na dnie około 2-3 łyżki masy. Do niej właśnie dosypujemy kakao, szczyptę proszku do pieczenia, zapach migdałowy i po dwie łyżeczki oleju i mleka. Wyrabiamy i zaraz potem wylewamy do formy, na białą masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp. 160 stopni. Przed wyjęciem należy patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, bo piec piecowi nierówny. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)