Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo dobre
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Składniki
Cukier, c. waniliowy i jajka ucieramy. Dodajemy wszystkie składniki (prócz kakao i zapachu) i wyrabiamy na gładką masę. Wylewamy na przygotowaną formę (np. dwie średnie keksówki) zostawiając na dnie około 2-3 łyżki masy. Do niej właśnie dosypujemy kakao, szczyptę proszku do pieczenia, zapach migdałowy i po dwie łyżeczki oleju i mleka. Wyrabiamy i zaraz potem wylewamy do formy, na białą masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temp. 160 stopni. Przed wyjęciem należy patyczkiem sprawdzić, czy ciasto jest upieczone, bo piec piecowi nierówny. Smacznego.