Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 207
Dodano: 02.09.2008
Odsłon: 20951
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piecz ciasto w okrągłej brytfance. Rozgnieć truskawki z miodem, zostawiając część na dekoracje wierzchu ciasta. Przekrój je na pół i wysmaruj spód przygotowaną miodowo - truskawkową miksturą. Ubij bitą śmietanę z cukrem i nałóż na cały wierzch. Udekoruj truskawkami i gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

etui 03 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
A nieubitą śmietanę mogę ubić???0 Kto głosował? | Odpowiedz

Malena 12 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Gdyby to ciasto robić z kaszubskimi truskawkami to miód będzie zbędny. Truskawka kaszubska jest bardzo słodka i aromatyczna. Polecam!1 Kto głosował? | Odpowiedz