Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tęczowy deser"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Każdą z galaretek rozpuść w 400 ml gorącej wo- dy. Dobrze wymieszaj, odstaw w chłodne miejsce do stężenia. Truskawki rozmroź. Banany obierz, pokrój na plasterki. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, oczyść z białych błonek.
W dużej misce ułóż truskawki, zalej tężejącą galaretką truskawkową. Wstaw do lodówki, by zastygła. Na czerwonej galaretce rozłóż pomarańcze, zalej pomarańczową galaretką. Odstaw do stężenia. Ułóż banany, zalej zieloną galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem galaretki miskę zanurz w gorącej wodzie (deser powinien ładnie odejść od miski), przyłóż do niej talerz i odwróć. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach, obficie posyp wierzch galaretki.
<strong>Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 0,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie